Анди Мъри за Токио 2020: Това са най-важните игри

dsport.bg

Анди Мъри каза, че Токио 2020 ще бъде най-важната Олимпиада в историята - за да изведе спорта от пандемичната катастрофа.

Двукратният шампион на сингъл при мъжете, който ще защитава титлите си от Лондон 2012 и Рио преди пет години, вярва, че игрите ще бъдат лъч на надеждата за целия свят.

Мъри, който на 34 години участва в четвъртия си олимпийски турнир по тенис, смята, че Токио ще помогне на хората да се докоснат отново до чистата емоция от спорта.

Английският тенисист заяви: "Олимпийските игри са от огромно значение за мен. Воденето на отбора на Великобритания по време на церемонията по откриването в Рио беше един от най-важните моменти в кариерата ми, а победата през 2012 г. на родна земя беше невероятен момент.

“Участието ми във втора Олимпиада като защитник на титлата е вълнуващо и очаквам с нетърпение предизвикателството. Игрите са най-голямото състезание в света и като спортисти тренираме усилено за моменти като този“.

“Токио 2020 е уникален случай, тъй като се пада по време на пандемията и видяхме невероятна устойчивост от страна на спортистите, феновете и всички, които участват в осъществяването му“.

“Преодоляването на пречките и трудностите е това, което определя състезанието на това ниво - възходите и паденията“, завърши той.

Директор на Токио 2020 подаде оставка заради шега отпреди 20 години

Гвинея се отказа от Токио 2020

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още