Българската гимнастичка Боряна Калейн, която на Световното първенство във Валенсия спечели първите си индивидуални отличия от шампионат на планетата, заяви, че посвещава медалите на себе си и хората, които работят с нея в залата. Тя спечели два сребърни медала на финалите на бухалки и на лента, а вчера завърши четвърта на обръч и на топка. Българката е и абсолютна европейска шампионка в многобоя от Баку 2023.

Два сребърни медала за Боряна Калейн от Световното във Валенсия

"За мен това е огромен успех, защото на предишните първенства все едно четвърто място  ми се въртеше. Радвам се, че най-накрая остана зад гърба ми. Щастлива съм от играта, която направих вчера и днес. Пожелавам си и в събота да я покажа. Посвещавам медалите на себе си и на хората, които работят с мен в залата", бяха първите думи на Калейн след състезанието.

Грацията, която вчера празнува своя 23-и рожден ден, е сред фаворитките на финала на индивидуалния многобой при жените, който ще се проведе в събота.

"Очаквам в многобоя да играя така както играх тези два дни, просто стабилно, уверено и да си направя съчетанията. Вчера си пожелах медали, пожелах си една стабилна игра, и двете се случиха. . . хубав подарък си направих!", добави Боряна Калейн.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS