Бюджетът на Обиколката на България – 180 хиляди, повече от половината за охраната

Емил Евтимов Емил Евтимов

180 хиляди лева е общият бюджет на 67-ото издание на Обиколката на България. Това разкри председателят на Българска федерация колоездене Драгомир Кузов по време на пресконференцията преди началото на състезанието.

“Искам да поздравя всички с този празник за колоезденето, защото така приемам провеждането на Обиколката на България. Има голям интерес към състезанието, както от България, така и от чужбина, което може само да ме радва. В лицето на ДЗИ намерихме партньор, който ни подкрепя в реализацията на това начинаниие”, започна Кузов, който разказа и любопитни подробности за бюджета и за сумата, която отива за охрана.

Какво ни очаква от етапите в Обиколката на България?

„Общият бюджет на обиколката е 180 хиляди лева. Малко над 90 хиляди лева ще отидат за обезпечаване на охраната от страна на полицията. Поради тази причина моята идея е в бъдеще да се организира обиколката по друг начин и се осигурят доброволци, които да охраняват събитието", каза Кузов.

„Именно желанието да възродим това престижно състезание и заедно да работим за популяризиране на колоезденето сред обществото обедини БФК и ДЗИ. Колоезденето е един от най-интелигентните спортове, които трябва да бъде развиван в България, и вярвам, че заедно ще мотивираме повече хора да използват велосипед.“, сподели Коста Чолаков, председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ.

Шефът на родното колоездене: Обиколката на България ще помогне скоро да има българин на голяма обиколка

Спонсорът на Обиколката на България: Каузата ни е да върнем българското колоездене на световната карта

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ