Треньорът на Локомотив София Данило Дончич даде изявление пред медиите, след като столичните „железничари“ стартираха зимната си подготовка с първа тренировка. Специалистът говори за целите на отбора и селекцията. Според него, ако бъдат привлечени нови футболисти, те трябва да са двойно по-добри от наличните.

„Както винаги желаем здраве, да нямаме контузии, да имаме успехи на мачовете и да подобрим играта и резултатите. Не ме притеснява, че нямаме нови попълнения. Имаме голяма група от нови футболисти. Това го показахме през есента с няколко силни мача. Имахме лоши резултати също, но се нуждаем от една добра подготовка и да продължим добрата атмосфера между футболисти, треньори и ръководство. Само можем да подобрим играта и резултатите“, започна Дончич.

„Ако идват футболисти, трябва да са два пъти по-добри от тези, които имаме. Нашите момчета, които са в момента в групата, показаха, че могат. За позиции ще се види по време на подготовката. Не търсим на определени позиции“, продължи той.

„Имаме вече определени шест контролни мача. Тук ще се проведе тренировката на нашите стадиони. Надяваме се на хубаво време и да се подготвим със здрава подготовка“.

„Не трябва да имаме спадове в резултатите. Някои мачове играхме много слабо и паднахме. В други мачове с много по-силни отбори показахме, че можем да играем наравно с тях“.

„Играхме срещу Левски добър мач. Малко отбори обръщат Левски. С Лудогорец първото полувреме у дома, водихме с 1:0 и така нататък. Имахме добри мачове и имахме такива, в които не играхме добре, но бихме. Както каза президентът това се дължи и на недобра подготовка. Лятото малко футболисти бяха взети. Сега не е това случаят“.

„Винаги съм позитивен, така че моята лична цел е да влезем в средата на таблицата и да сме във втората група“, каза още треньорът на Локомотив София.

Иван Василев: Със селекцията сме доникъде, интерес има само към Франса (ВИДЕО)

Локомотив София стартира зимната си подготовка с 24 футболисти (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS