Фенове дариха 450 000 долара на закъсал отбор

Габриел Талви Габриел Талви

Фенове на тунизийския клуб Африкан събраха и дариха повече от 450000 щатски долара, за да спасят любимия си отбор от фалит. Привържениците събраха внушителната сума за по-малко от едно денонощие. Един от тях дори е незрящ и взе доброволното решение да се лиши от своите лекарства, за да спести пари, които да дари за каузата.

Африкан е вторият най-стар клуб в Тунис и един от най-титулуваните на територията на континента Африка. На клуба му бяха отнети 6 точки от актива в местния шампионат и му бе наложена солидна санкция, защото има неизплатени задължения към бивши футболисти.

За да спаси Африкан, създаден през 1920 година, тунизийската футболна федерация сформира кризисен комитет, който да стабилизира финансовото положение и да се предотврати налагането на нови парични санкции.

През октомври бе създадена и дарителска сметка за феновете, които имат желание да подпомогнат финансово любимия си отбор, така че задълженията му да бъдат погасени възможно най-бързо. За няколко дни в нея бяха събрани около 600000 долара.

След като в четвъртък за период от 24 часа бяха събрани 450000 долара, в сметката вече има повече от 1 милион. От футболната федерация изчисляват задължения на Африкан на не повече от 6 млн.

През въпросния 24-часов период деца занесли своите касички със спестявания и ги дарили на любимия отбор. Незрящият фен, лишил се от своите лекарства, за да помогне, бе почетен с подписана фланелка на тима.

История за един необикновен отбор и германските фенове, които проляха кръв за своя клуб

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още