Фенове спасиха своя отбор в Англия

dsport.bg

ФК Бъри беше спасен, след като група привърженици най-накрая сключиха сделка за закупуването на клуба и „Гиг Лейн“ от администраторите.

Подписани са условията и новите собственици са фен група, наречена „Est 1885“. Те ще получат ключовете на стадиона още през декември.

„Това, което се случи е добре документирано и ние винаги сме искали Бъри да играе отново на „Гиг Лейн“. Надяваме се, че това е началото на този процес. Има много работа за вършене и сега ще работим върху това да приведем клуба в позиция да започне сезон 2022/23 след три години, в които не играехме футбол“, се казва в позицията на фен групата.

Една група фенове сформира свой собствен клуб, нарече Бъри АФК, който играе от миналия сезон в Северозападната лига на окръзите, което е десетото ниво на английския футбол.

Въпреки това, Бъри ФК се очаква да бъде поставен в по-висока дивизия – вероятноа Национална лига Север или Северната Висша лига, защото това е оригиналния клуб.

Администраторът на клуба Стивън Уайзглас потвърди, че е сключената сделка за закупуването на клуба и неговия исторически стадион с 12 000 места.

„Приехме предложението за закупуването на стадион „Гиг Лейн“ и подписахме договора със заинтересованата страна“, коментира Уайзглас.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още