Джан Пиеро Гасперини саркастично обясни как да може да се намали разликата между Аталанта и шампиона Интер: „Един от начините е да вземеш един милиард евро назаем“.

„Един от начините е да направиш милиард евро дългове с невероятни контакти или да не продаваш най-добрите играчи и да купуваш нови“, каза той.

„Третият начин е да погледнете какви амбиции имате и да разберете как работи светът. Иначе всичко останало са празни приказки“.

Гасперини подчерта, че Интер не е единственият клуб с дългови проблеми в Европа.

„Не е само Интер. В цяла Европа, в Англия и Испания, може би не в Германия, защото Байерн винаги е бил много внимателен, печелившите отбори имат условия зад себе си, имат толкова широк набор от възможности за възстановяване на определени дългове, за които Аталанта абсолютно не може да мисли."

Той изрази мнението си за нарастващата неустойчивост в европейския футбол.

„Това е неустойчивостта на футбола в Европа, която доведе до много проблеми, което доведе до опита за създаване на Суперлига и сега различна Шампионска лига, винаги с идеята да се правят много повече пари. Никога не е достатъчно, защото тези печеливши отбори накрая губят. Примерът на Аталанта е уникален, защото ние печелим в здрави икономически условия", коментира Гасперини.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS