След края на Олимпийските игри в Токио, където ансамбълът на България спечели златен медал, една от гимнастичките от отбора на Весела Димитрова ще бъде с обездвижен крак за три седмици. Мадлен Радуканова излезе на килима в Токио с травма на глезена, която обаче не я спря от преследването на мечтата ѝ да помогне на отбора си да завоюва титлата от 32-рите летни олимпийски игри.

Злато! Ансамбълът сбъдна мечтата си и покори Олимп

След двете финални изигравания старши треньорката на ансамбъла Весела Димитрова разкри, че Радуканова е играла с травма в глезена.

Весела Димитрова: Имахме леко разколебаване на загрявката, Мадлен беше с жестоки болки в глезена

След прибирането на грациите в България дъщерята на Милен Радуканов е била на преглед, след който кракът ѝ е обездвижен с ботуш, с който Мадлен ще бъде следващите три седмици. Ще ѝ бъдат бити специални инжекции, а след това тя отново ще премине през ядрено-магнитен резонанс, за да се види докъде е стигнало възстановяването ѝ, съобщиха от федерацията.

Мадлен споделя, че е имало мигове, в които и се е струвало, че няма да издържи, но тогава си е давала кураж с думите на Илиана Раева "Стисни зъби, малко остана, нека другите момичета да не разберат, за да играете концентрирано", разкриха още от БФХГ.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS