Григор: Здрав съм отново, друго не ми трябва

Емил Евтимов Емил Евтимов

Григор Димитров бе много щастлив след успеха си над Доминик Тийм, който го прати на четвъртфинал на Мастърса в Париж, неговият последен турнир за годината.

Брилянтен! Гришо ни върна към 2017 и унищожи Тийм 

"От самото начало контролирах мача. Знам, че той може и да е уморен, идвайки от тежка седмица във Виена. Знам колко изтощително може да е да у дома, очакванията и всичко, спечели турнира, голямо уважение към него", започна Григор.

"Ако имаше шанс да се върне в мача, съм сигурен, че щеше да го направи. Трябваше да държа постоянно високо ниво. Успях да играя добре, да бъда фокусиран, просто изпълних нещата добре днес. Опитвам се да бъда спокоен възможно най-много."

Полуфинал в Париж връща Гришо в топ 20

Григор открива четвъртфиналите в Париж

Димитров бе попитан и за нещата извън тениса, които очевидно го карат в момента да се чувства добре и на самия корт. "Имам чудесен екип, прекрасно семейство, няма какво повече да искам. Здрав съм отново, какво друго ти трябва? Всички са тук, подкрепят ме. Не приемам нито един ден за даденост, особено след годината, която имах. Оценявам, благодарен съм, дори като загубя вече го приемам по друг начин."

Гришо говори и за гривните на дясната си ръка, които символизират най-важните неща за него. "Много от тях са от приятели, от майка ми, важните неща в живота, семейство, здраве, любов, най-важните неща."

С каква тактика Григор успя да пречупи Тийм?

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още