Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков малко по-рано през деня обяви разширения състав за олимпийските квалификации в Холандия в началото на следващата година (5-12 януари). По настояване на българската федерация по волейбол Иван Петков е вече само старши-треньор на националния отбор, а не както досега и на клубния тим Марица Пловдив.

Млада майка се завръща в националния

Марица мачка и без Иван Петков

Ексклузивно в dsport.bg: БФВолейбол с кардинално действие за национален треньор

Българският треньор сподели, че е съсредоточен върху това да бъде информиран за състоянието на родните състезателки, като наблюдава мачовете не само от вътрешното първенство, но и от чужбина. Иван Петков също така разясни, че все още не е окончателно завършена селекцията в разширения състав:

„Следя отблизо всичките волейболистки от чуждите първенства, наблюдавам как се справят. Също така се чувам с тях редовно и имам актуална информация за тяхното развитие. Гледах и мачове от първия кръг на НВЛ-жени в България.“

„Ограничени сме във времето за подготовка за олимпийската квалификация. На 20 декември има кръг от Шампионската лига. На 26 декември пък е поредният кръг от италианското първенство. Въпреки това, заедно с целия щаб, ще се опитаме да направим най-доброто в малкото време, което имаме за работа. Насрочили сме две контролни срещи, в които ще играем срещу Хърватия на 29 и 30 декември в София.“

„Селекцията в разширения състав не е окончателно завършена. Продължавам да наблюдавам волейболистките и евентуално в списъка може да попадне и някоя друга състезателка“, завърши Петков своето изказване.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS