Кметът на Пловдив поиска още 166 хиляди за стадион ‘‘Христо Ботев‘‘

dsport.bg

Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи официално запитване за отпускане на допълнителни средства за строителството на стадион "Христо Ботев" в размер на 166 500 лева. Причината е "рязко поскъпване на строителството". Това стана ясно след публикуване на дневния ред за предстоящата сесия на Общинския съвет в града.

Предложението е по т. 5 от дневния ред - "Изменение на бюджета на община Пловдив за 2022 година":

"Постъпил е доклад №22ВК-1232 от 29.06.2022 година от Директор на дирекция "Обществени поръчки“ и писмо № 22ВК-1225 от 28.06,2022 година от Директор дирекция "Строителство и инвестиции“* относно осигуряване на 166 500 лева за обект: Стадион "Христо Ботев" в УПИ I - спортен терен, кв.16 - нов по плана на кв. Каменица, гр. Пловдив, бул. "Източен" №10. Допълнителните средства са за извършване на следните видове дейности:

Трафопост с 2 броя трансформатори; трафопост без трансформатори и изграждане на кабелни линии 20 KV - 600 метра, включващо монтаж, подвързване и протоколи за освидетелстването им. В бюджета за 2022 година са предвидени 300 000 лева, но с оглед рязкото поскъпване на строителните дейности, кабелите и другите необходими материали за изграждането им е необходимо увеличение със 138 000 лева. Средствата се планират по бюджета на първостепенния разпоредител."

Кметът на Пловдив предлага средствата да бъдат осигурени от предвидените за собствено финансово участие на общината по проект "Красива България“. Предложението ще бъде гласувано на следващата сесия на Общинския съвет на 7 юли (четвъртък).

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още