Константин Баждеков: Левски отново ще се изправи на крака и ще полети

dsport.bg

Новият член на Управителния съвет на Левски Константин Баждеков заяви, че "сините" отново ще се изправят на крака след тежката криза, в която са изпаднали. Финансистът даде интервю пред колегите от БНТ, в което обясни, че столичани са в неприятната ситуация, тъй като всички, които са работили в клуба са били "подвеждани или са слушали некомпетентни хора".

Баждеков призова всички фенове на тима да загърбят личните си пристрастия и да се обединят в името на Левски и оцеляването на клуба.

"Ние с Наско Сираков си имаме доверие от много години. Не съм го подвел, нито той мен. Радвам се, че ме покани в Левски. Беше ме срам от драмите с акциите, но те са история. Левски беше превърнат в кауза на моя живот. Никога не бяхме допускали отборът да стигне до такава ситуация. Като напуснах Левски, го оставих със споразумения към НАП, които сме обслужвали. Някои пъти сме си позволявали непремерени разходи. Всички, които са идвали в Левски, са дошли с желанието да направят нещо добро. Грешки са допускани, защото са били подвеждани или са слушали съветите на некомпетентни хора".

"Трудно преживях времето без Левски. На всички ни се иска пак да сме шампиони и редовни участници в Европа. Разделението на феновете е голям проблем. През последните години то ескалира, а това е най-лошото нещо и трябва да се преодолее. Всеки трябва да загърби своите лични претенции, за да оцелее Левски. Всеки трябва да се замисли и направи своите отстъпки в името на Левски. Имало е много случаи, в които се е опитвало, чрез други средства, феновете да извиват ръцете на ръководството. Много трудно се води разговор с човек, на когото му дължиш пари. Трябва да убедиш другата страна, че имаш възможност да си изпълниш отговорностите. Много от хората, които минаха през Левски, станаха популярни благодарение на клуба. Вярвам, че Левски ще се изправи на крака и отново ще полети", обясни Баждеков.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още