Бившият нападател на Ливърпул и английския национален отбор Майкъл Оуен разкри, че синът му страда от рядко дегенеративно очно заболяване, заради което никога няма да може да играе футбол на професионално ниво.

13-годишният Джеймс е диагностициран с болестта на Старгард още преди няколко години. При това заболяване ретината на окото постепепнно се уврежда и води до намаление на зрението.

Оуен призна, че до момента не е имал желание да обсъжда въпроса открито. "Той никога няма да бъде футболист. Моят син има състояние на окото. Никога не съм го казвам. Не исках да бъде голяма тема."

"Клинично той е сляп. Има заболяването на Старгард, дегенерация на ретината. Ходих да го гледам и се шегувах за позиционирането му. Той не вижда топката, докато не е на пет метра от него. Колкото и всеки баща да иска неговия син да играе, за мен е почти облекчение."

"Всеки винаги пита, дали ще бъде футболист, а после заставам на трибуните и чувам, 'Той не е добър като баща си"

Оуен, който има и три дъщери от съпругата си Луис, се върна и към своето начало във футбола. "Когато бях на седем, знаех, че искам да съм футболист. На 8, 9 и 10 бях толкова пред другите, че знаех, че ще бъда футболист."

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS