Министър Красен Кралев откри в Русе ремонтирана зала за вдигане на тежести

dsport.bg

Обновена тренировъчна зала на Тежкоатлетическия спортен клуб в Русе беше официално открита днес от министъра на спорта Красен Кралев. Реконструкцията на съоръжението е по проект, финансиран от Министерството на младежта и спорта, и е на стойност около 110 000 лева.

По време на строително-монтажните дейности са ремонтирани вентилационната и осветителната система в залата. Подменени са покритието на пода, прозорците и отоплителната инсталация. Целта е да се осигурят по-добри тренировъчни условия за повече от 30 млади тежкоатлети от русенския клуб.

"Радвам се, че децата ще могат да тренират в луксозна обстановка", каза председателят на Тежкоатлетическия спортен клуб в Русе д-р Кирил Панайотов.

"Няма по-голяма радост от това да видиш усмивките на децата. Изключително щастлив съм. Благодаря на старши треньора на националния треньор Иван Иванов, с когото положихме доста усилия през последните години един от най-успешните български спортове да се възстанови,  за да поеме отново по пътя към славата. Имаме доста талантливи деца, които работят с треньорите под ръководството на г-н Иванов. Ние сме задължени да продължим да инвестираме средства в спортната инфраструктура", заяви министър Кралев при откриването на залата. 

Кралев обясни, че през последните години са ремонтирани много спортни зали в страната. По думите му, съвсем скоро трябва да е напълно завършена и залата по бокс в Русе. Предстои реконструкция и на закритата лекоатлетическа писта в Русе.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ