Нигерийски милиардер купува Арсенал

dsport.bg

Най-богатият човек в Африка Алико Данготе призна, че има желание да закупи контролния пакет акции на лондонския гранд Арсенал в следващите две години. „Топчиите”, които са собственост на американската фамилия Крьонке, обаче категорично отказват да се разделят със собствеността си в Северен Лондон.

Все пак, нигериецът Данготе, който е най-богатият човек от Африка със състояние от , разкри своите си планове, че иска да закупи „топчиите” в близко бъдеще. Неговото състояние вълиза на 20 милиарда долара.

„Ще опитаме да вземем Арсенал през 2021-а година. Ако някой друг поиска, ние ще наддаваме. Това е отбор, който искам да притежавам един ден. Няма да купувам Арсенал сега, тъй като съм поел други ангажименти, но през 2021-а година искам да имам целия пакет. През тази година ще сондираме възможностите, защото искам да издигна компанията си на още по-голямо ниво”, призна той, цитиран от Guardian.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още