Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще дебютира утре (21 юли) на първата писта, приела състезание от Формула 1 в Източна Европа – „Хунгароринг” до Будапеща. Дебютантът на ART Grand Prix все още преследва първите си точки във Формула 3 и призна, че очаква с интерес първите си километри на трасето в Унгария.

„Тепърва ще разучавам „Хунгароринг”, но ще е интересно, тъй като това е по-бавна и спъната писта, а аз предпочитам по-бързите трасета – заяви Цолов. – Тук ритъмът на пилотиране ще е много важен и ще търсим местата за изпреварване. В Унгария и на „Спа” след това ще работим със средно твърдите сликове, а ние работим отлично с твърдите гуми, така че това ще е важен елемент от стратегията за уикенда.”

Цолов разказа и за битките, които проведе в предишния кръг от шампионата във Формула 3 на британската писта „Силвърстоун”.

„В съботното състезание рискувахме с мокрите гуми, тъй като стартирах назад и нямаше какво да губя – обясни българинът, който на „Силвърстоун” демонстрира отлична скорост на мокро. – А в неделя, когато бях близо до челото, трябваше да сме консервативни с избора на гуми, тъй като бях близо до топ 10 и трябваше да пазя позицията. Положителното е, че в Англия имаше моменти, в които бях най-бързият пилот в колоната, в неделя на мокрото догонвах Себастиан Монтоя за 10-ото място, като му топях по 1 секунда на обиколка.”

Програмата на 8 кръг от сезона във Формула 3 стартира утре със свободната тренировка от 10:55 часа българско време, а квалификацията започва в 16:05 часа.

В събота е спринтът от 10:50 часа, а основната надпревара започва в неделя в 9:25 часа наше време.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS