Изключително важни проекти за дългосрочно сътрудничество обсъдиха ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Николай Изов и председателят на Българската федерация по волейбол – Любомир Ганев.

Основни теми на срещата бяха учебните програми по волейбол и тяхното съдържание. Също така стартирането на ремонта и модернизирането на игрището по плажен волейбол на територията на Академията, създаването на клуб, както и следдипломната квалификация на треньорските кадри.

Проф. Изов изказа адмирациите си към Любо Ганев за амбициозната програма за развитие на волейбола, която той стартира веднага след избирането за председател на федерацията и желанието му тя да обхване всичките направления на този успешен български спорт.

„Спортната академия ще продължава да подкрепя всички Ваши начинания и Ви благодарим, че обръщате внимание на висококвалифицираното образование, което дава нашата Академия, както и на експертите, които имаме и са Ваши партньори в създаването на методиките по волейбол. Наши бивши и настоящи възпитаници са звезди на българския волейбол, сред които и Вие, и продължавате да сте нашите успешни посланици и партньори“, заяви проф. Николай Изов.

От своя страна Любо Ганев посочи, че залага много на усъвършенстването на волейболните кадри чрез обучението им по линия на Центъра за следдипломна квалификация към НСА, в който преди дни стартира и първият за тази година курс за треньори по волейбол.

„С експертите и преподавателите от сектор „Волейбол“ разработваме в момента единната методика за подготовка на подрастващи до 13 години и когато е готова тя ще стане „библията“ за всички треньори у нас в тази възрастова група. Като важно продължение ще създадем и методи за контрол по региони“, заяви президентът на федерацията. Ганев допълни, че важна част от партньорството с НСА ще е и подготовката на волейболни кадри в областта на спортния мениджмънт, които да допринесат за новия облик и развитие на волейбола и връзката с бизнеса.

Като важен елемент от съвместното партньорство с академията Ганев изтъкна и проекта за модернизация на съоръжението за плажен волейбол, където федерацията ще помага с експертни решения и организирането на държавни първенства в различните възрастови групи.

На срещата в кабинета на ректора присъстваха още доц. Георги Божилов, ръководител на катедра „Волейбол, баскетбол, хандбал“, доц. Вера Антонова – ръководител на сектор „Волейбол“ и заместник-декан на факултет „Педагогика“, гл. ас. Владимир Котев, Валентин Добрев – административен директор на НСА, инж. Деян Кючуков от отдел „Капитално строителство“ и др.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS