Григор Димитров направи страхотен двубой и даде само осем гейма на Анди Мъри във втория си мач в Ню Йорк. Срещата завърши 6:3, 6:4, 6:1 за най-добрия български тенисист, който се класира за третия кръг на US Open, където ще се изправи срещу Александър Зверев.

ПЪРВИ СЕТ:

Григор Димитров започна със сервис. Първата точка в мача беше за Мъри след непредизвикана грешка на родния представител. Последваха три хубави първи сервиса и три бързи точки за Григор. Най-добрият български тенисист спечели първия гейм след бекхенд на британеца в мрежата. Вторият гейм започна с три бързи грешки, с което се стигна до три поредни шанса за пробив за Григор, като още първият беше използван от поставения под номер 19.

При 30:15 в третия гейм дойде първата двойна грешка на българина. Последва грешка на Григор от смаш и възможност за моментално връщане на пробива, но той беше отразен след грешка на Мъри при минаващия удар. След най-дългото разиграване в мач, продължило 28 удара, бившият номер 1 стигна до нов шанс за пробив. Григор вкара хубав сервис и след форхенд по правата отново се стигна до равенство. Най-накрая българинът стигна до възможност за спечелване на подаването си след уинър от форхенд, но последва грешка и ново равенство. Григор вкара хубав сервис и последва мощен форхенд за ново предимство. За съжаление българският тенисист допусна втора двойна грешка в гейма. Родният представител отново стигна до точка за спечелване на подването си след хубав лоб, но отново се стигна до 40 равни. Последва най-хубавото разиграване в двубоя, което беше спечелено от Григор след много трудно воле на мрежата, но геймът отново не беше затворен. След това Мъри направи виртуозно изпълнение в близост до мрежата за трета точка за пробив. След близо 17 минути геймът беше спечелен от Мъри след грешка на Григор в близост до мрежата.

Четвъртият гейм започна с две бързи грешки на Григор от бекхенд. Последва поредното хубаво разиграване в мача, като българинът го спечели със стоп воле. След сгрешен форхенд на британеца се стигна до 30 равни. След нова грешка от ракетата на Мъри се стигна до точка за пробив, но тя бързо беше спасена с хубав начален удар. И този гейм стигна до равенство. При 40 равни Григор направи лоша грешка от ретур при втори сервис на Мъри. Последва пропуск на шампиона от 2012 г. Българинът стигна до ново предимство, но слайсът на Григор отиде в мрежата. Британецът вкара хубав сервис, но родният тенисист изравни с хубав форхенд уинър. След нова грешка на българина резултатът беше изравнен - 2:2.

Грешките от бекхенд на Григор продължиха и той подари първата точка от петия гейм, но бързо се стигна до 40:15 в негова полза. Нов сбъркан слайс позволи на Мъри да се закачи в гейма и след хубава атака към мрежата се стигна до поредно равенство. След нова грешка на Григор се стигна до точка за пробив за британеца, но тя беше спасена с ас, а след това последва хубаво разиграване за българина. След нова хубава атака Григор отново излезе напред.

Шестият гейм беше спечелен по-лесно от Мъри, който загуби само точка. Фаталният седми гейм започна с точка за Григор, но последва трета двойна грешка. Българинът спечели третата точка след хубаво разиграване и направи уинър от бекхенд за 40:15. Мъри направи хубав минаващ удар, но все пак Григор поведе с 4:3.

Следващият гейм започна обнадеждаващо след три грешки на Мъри и 0:40. След нов сгрешен форхенд, Григор отново поведе с пробив. Въпреки че загуби първата точка, Григор не срещна трудности при затварянето на сета - 6:3.

ВТОРИ СЕТ:

Втората част започна с нови трудности за Мъри и 15:30. Последва нова грешка на британеца и две поредни точки за пробив за Григор. Първата беше спасена след сгрешен ретур, а втората с хубав сервис на бившия номер 1. Българинът стигна до трети шанс да пробие. Този път успя да влезе в разиграване и след форхенд уинър поведе с пробив във втория сет.

Първият сервис гейм на Григор за частта започна с две бързи точки, но последва грешка от бекхенд. Все пак българският тенисист стигна до 40:15 след мощна атака към мрежата. За разлика от първия сет, този път Григор успя да затвърди пробива.

Третият гейм отиде в актива на Мъри. Следващото подаване на българина започна с хубав сервис и лесен форхенд уинър. Последва завършващ удар от бекхенд. Третата точка отново беше за родния тенисист след ас, но той допусна грешка за 40:15. Все пак Григор нямаше трудности да затвори гейма.

Подаването на Мъри започна с 30:0 за сервиращия, но прекрасен бекхенд по правата на родния тенисист донесе първа точка. Мъри стигна до две точки за спечелване на гейма си, но нов уинър от бекхенд закачи Григор в гейма. Все пак шампионът от 2012 г. взе сервиса си.

Следващият гейм започна с три бързи точки за българина. Мъри спечели следващите две, но Григор успя да поведе с 4:2. Мъри бързо изравни. В следващия сервис гейм родният тенисист допусна две поредни двойни грешки и британецът стигна до точка за пробив, която беше спасена от Григор. Най-добрият ни тенисист стигна до предимство, но не успя да затвори гейма. Григор отново имаше точка за спечелване на гейма и този път успя - 5:3.

Деветият гейм започна с грешка на Мъри, който прати форхенда си в мрежата. Той възстанови равенството след минаващ удар. Последва сбъркан слайс от Григор. Британецът спечели гейма си без затруднения. 

Григор започна гейма, в който сервираше за частта, с неприятна грешка при бекхенд воле. Последва нова атака на българина към мрежата и уинър след смаш. Следващата точка отново отиде в актива на Григор. За съжаление грешка от бекхенд слайс направи резултата 30:30. След хубав сервис родният тенисист стигна до първи сетбол, който беше реализиран.

ТРЕТИ СЕТ:

Третият сет започна със силна игра на Григор, който стигна до две поредни точки за пробив. Първият беше отразен след атака на Мъри към мрежата. Българският тенисист успя да пробие след грешка на британеца от форхенд. Сервис геймът на Григор започна с 0:30 за Мъри след грешка на българина от форхенд и хубав уинър от бекехенд на бившия номер 1. За съжаление британецът направи рибрейк. И в третия гейм за сета се стигна до 40:40, Григор получи предимство и след грешка на Мъри отново проби.

Вторият сервис гейм на българина за сета беше труден и той трябваше да го обръща от 15:40, но след четири поредни точки Григор затвърди пробива. В петия гейм на сета се стигна до 30 равни, а Григор стигна до точка за пробив, която беше реализирана - 4:1. 

Подаването на българина започна с две точки за Мъри, но Григор стигна до 40:30. След мощна атака на британеца резултатът стана 40 равни, а след нов уинър от бекхенд се стигна до точка за пробив, но българинът я спаси. Последва магически минаващ удар от бекхенд и след нова точка Григор се приближи само на гейм от спечелване на мача.

Силите на Мъри вече го бяха напуснали и мачът завърши с двойна грешка на британеца.

След три спасени мачбола и първи обрат от 0:2 сета, Гришо продължава напред в US Open

Мъри с историческо постижение преди мача с Григор

Куриоз с Коко Гоф на US Open (ВИДЕО)

Возняцки победи Квитова и се класира за третия кръг на US Open

Вавринка е най-възрастният тенисист, печелил мач на US Open от 1992 г. насам

Пътят на Джокович към финала на US Open съвсем се разчисти

Нова изненада на US Open – Циципас е аут, Джокович разби испанец

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS