Отбори от Формула 1 започнаха да произвеждат респиратори в борбата с коронавируса

| Формула 1

Отборът на МакЛарън от Формула 1 обедини сили със самолетния гигант "Еърбъс" и автомобилната компания "Форд", за да може да се произвеждат поне по 1500 респиратора седмично, които да помагат на болните от COVID-19 във Великобритания и други държави.

Почти във всички страни има недостиг на обдишващи апарати, които са едни от най-важните в борбата с коронавируса, който поразява белите дробове.

Правителството на Великобритания вече поиска от консорциума 10 000 апарата, макар и местното общество да изрази критика от сравнително малкия брой.

Националната здравна система в момента разполага с 8 000 респиратора. От инженерния екип, който преди седеше зад отбора на "Уилямс", заявиха, че ще се включат към проекта и сами ще произведат още 5 000 бройки.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още