Представиха логото за Световното по баскетбол в София

dsport.bg

Мъжкият национален отбор по баскетбол и наследниците им от националния тим за юноши представиха заедно логото на Световното първенство за юноши до 17-годишна възраст, което ще се проведе от 4 до 12 юли в "Арена Армеец" в София.

Логото включва символи както на Световното първенство, така и на страната домакин – България. Основна е фигурата на традиционния за българите лъв, който държи с опашката си баскетболна топка. Цялата композиция пък напомня формите на купата уникат, която ще получи световният шампион на 12 юли. Допълнително в дизайна са включени елементи, напомнящи български шевици и някои от основните символи в тях, като тези, представляващи семейството и сродените племена.

Посланието е ясно – ние сме семейството на баскетбола и това ни сродява.

Сплотеността е в основата и на слогана на Световното първенство – „Изгряваме заедно“. Мотото е директна препратка към идеята на форуми като този, събиращи на едно място необработените диаманти на световния баскетбол, които ще изгреят в София и ще блестят по терените през годините.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още