Организаторите на тенис турнира от Големия шлем Уимбълдън, който започва на 27 юни, обявиха, че победителите на сингъл при мъжете и жените ще получат премия от по 2 милиона паунда, което е рекорд.

Общият награден фонд на най-престижния турнир на трева ще бъде 40,35 милиона паунда, което е повишение с 11% спрямо миналата година, когато имаше ограничения за публиката заради анти-COVID-19 мерките.

През 2020 година турнирът бе анулиран заради пандемията от коронавирус, а през 2019-а наградният фонд бе с 5,4% по-малък от тазгодишния.

След като бе съобщено, че няма да се присъждат точки за световната ранглиста заради решението на организаторите да откажат участие на състезателите от Русия и Беларус, имаше опасения, че наградният фонд ще бъде намален.

Финалистите ще вземат по 1 милион паунда, а отпадналите тенисисти в първия кръг ще получат по 50 000 паунда.

"От първия кръг на квалификациите до финала наградният фонд тази година ще отрази важността, която представляват състезателите и състезателките за турнира, като имаме намерение да продължаваме да организираме едно от най-важните спортни събития в света", обясни президентът на "Ол Инглънд Лоун Тенис енд Крокет Клъб" Ян Хюит.

Травма вади Алкарас от "Куинс Клъб"

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS