Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина е против създаването на Европейска Суперлига и се надява да види в Рим "немалък брой" запалянковци на отложеното за това лято Европейско първенство. "Изцяло съм против такава лига. Корените и териториалната цялост на нашия свят трябва да бъдат запазени при всички положения", категоричен е 67-годишният Гравина пред "Гадзета дело Спорт".

В понеделник той трябва да бъде преизбран при вот срещу настоящия президент на аматьорската лига Козимо Сибилия. Габриеле Гравина е начело на италианската футболна федерация от октомври 2018 година.

"Новата Супер Шампионска лига трябва да бъде причината за развитие. Идеята за Суперлига трябва да бъде премахната задължително. УЕФА със сигурност няма идея да пречи на местните първенства. Сигурен съм, че може да бъде намерено решение за италианския и европейския футбол", каза още Гравина.

УЕФА обмисля създаването на Суперлига с отбори, които да бъдат само в една група и да играят срещу десет различни съперника. "Дискусията за европейския шампионат, която проведохме наскоро, беше положителна. Надявам се за мачовете в Рим да има немалък брой от привържениците на футбола", категоричен е Габриеле Гравина.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS