Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Давид Фернандес Борбалан отговори на журналистически въпроси по време на пресконференцията си преди началото на сезона.

Борбалан: Доволни сме от нашите съдии, свеждането на грешките до 0% е невъзможно (ВИДЕО)

„Тук съм от една година и философията ми е да не работя в офис, а на терена. Подобряваме се, не мога да го докажа, но скоро ще имаме съдия в елитна категория. Да отчетем голям успех на наш съдия – Радослав Гидженов свири финал на Европейско първенство до 17 години“, каза той.

„На правилен път сме. Работим за това всеки от съдиите ни да се изкачи с едно ниво нагоре в ранглистата. Трябва да определим шестимата най-добри съдии и те да бъдат международни. Винаги сме давали съветите да слушат духа на играта“, сподели още Борбалан.

„Когато има подобна ситуация (б.р. – играта с ръка на Марк Кукурея от Испания срещу Германия), трябва да отсъдят каквото мисли 99% от обществеността, а не 1%. Очакваме становището на УЕФА“, заяви бившият испански рефер.

„Никога не сме давали инструкции на съдиите да прекаляват с добавеното време. Все още съдиите ни във ВАР не са достатъчно бързи, бавят се с някои ситуации и работим това да се подобри. Инструкцията е да спазват това, което се вижда на Европейското“, допълни той.

„При оценките, които съдиите са получавали от съдийските наблюдатели, така се получи тяхното класиране. Трябваше да влеем млада кръв“, завърши Давид Фернандес Борбалан.

Новостите в правилата на футбола (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS