Скандал се разрази между фирмата, която постави седалките на стадион "Христо Ботев“ и Община Пловдив.

Казусът е следният - според фирмата-изпълнител „Спортлаб“ общината не е заплатила за 430 седалки на стойност около 60 хиляди лева.

Управителят и съсобственик на фирмата Стефан Августинов разкри подробности и се закани, че ще даде общината на прокуратурата.

„В момента Община Пловдив се държи като рекетьор, тя е взела от нас едни седалки, предала ги е на някой друг, но не иска да ги приеме от нас и да ни ги плати. Това си е принуда. Принуждават ни да се откажем от тези 430 седалки, за да подпишат протокол за останалия монтаж на тези, които са по договор и да ни платят парите“, обясни Августинов.

„В рамките на седмицата ще сезираме прокуратурата. Адвокатите ни много се колебаеха дали да направим този разговор с вас, защото освен тези 4 месеца на изчакване, ние не сме имали други проблеми. В крайна сметка трябва да има някакъв нормален изход от ситуацията. Ние все пак сме вкарали документите в системата за обществени поръчки, а реакция – нула. Освен телефонно обаждане: Няма да ти платим тези седалки. Или си вземи останалите пари, или си гледай работата. А наказателния кодекс предвижда за подобно престъпление лишаване от свобода до 6 години“, добави той.

Представителят на Община Пловдив Тодор Тодоров, който е директор на дирекция "Обществени поръчки“ отвърна по следния начин:

„Наистина не сме платили монтажа на седалките, като сумата е 10 лв. без ДДС на седалка. Платена е цялата доставка, която е 90 процента от цялата поръчка. На приемателните комисии наистина са приети повече седалки, отколкото са записани по договора в обществената поръчка. Но в момента ние нямаме аргументи да удовлетворим това искане на фирмата. Знаете, че преди 10-ина дни се прие бюджетът на държавата. Тези пари за допълнителните седалки, може би са 70-80 хиляди лева“, сподели той.

„Но ако ръководството на общината реши да ги заплати, ще трябва да ги бюджетираме и да ги включим в проектен бюджет, след което да направим анекс към договора. За съжаление, договорът е за 18 159 седалки – нито повече, нито по-малко. Ще запозная ръководителите на общината с казуса и евентуално по тяхна преценка тези средства ще се бюджетират. Но окончателното решение за това идва с гласуване в общинския съвет“, добави той.

Ботев Пловдив на финалната права към изходящ трансфер за 2 милиона евро

Трансферна изненада: Ивелин Попов сменя ''Герена'' с ''Колежа''

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS