Държавното първенство по плажен хандбал за юноши, девойки, жени и мъже ще стартира днес и ще продължи до неделя. Срещите ще играят на два корта на Южния плаж във Варна, който преди година беше арена на двубоите и от Европейското първенство, съобщават от родната федерация.

При юношите до 16 години (родени 2006/2007) ще участват 6 отбора. Това са съставите на „Спартак“ (Варна), „Мартен 67“ (Мартен), „Локомотив“ (ГО), „Добруджа“ (Добрич), „Раховец 2008“ (ГО) и „Осъм“ (Ловеч). В същата възраст при девойките за отличията ще спорят четири тима – „Сливница“, „Свиленград“, „Панагюрище“ и „Хасково.

При юношите до 18 години (родени 2004/2005) битката също ще бъде между шест състава – „Шумен 61“, „Спартак“ (Варна), „Локомотив“ (ГО), „Добруджа“ (Добрич), „Раховец 2008“ (ГО) и „Осъм“ (Ловеч).


При мъжете и жените шампионатът ще бъде с по осем отбора. Явява се като  подготовка за предстоящото през юли Европейско първенство в Прага (Чехия). Ще вземат участие и националните ни отбори за юноши и девойки до 16 години. При силния пол ще спорят „Спартак“ (Варна), „Енергетик 2022“ (Гълъбово), „Локомотив“ (ГО), „Труд“ (с.Труд), „Раховец 2008“ (ГО), „Осъм“ (Ловеч), „Шумен-61“ и НО за юноши. При дамите битката за отличията ще бъде между „Етър 64“ (В.Търново), „Люлин 2019“ (София), „Бяла“, „Сливница“-1, „Сливница“-2, „Топлика“ (Минерални бани), „Панагюрище“ и НО за девойки.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS