Стефка Костадинова: Вярвам, че българският спорт ще докаже и в Париж че е жив, жизнен и способен

dsport.bg

Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова връчи годишните награди на БОК, както и Спортните Икари за 2023 година на тържествена церемония, на която присъстваха олимпийски, световни и европейски медалисти, заслужили спортисти, треньори и деятели, журналисти, представители на бизнеса и културата.

„Много силна година за българския спорт! Много често ме питат какво е България? България има своите велики хора, България има своите велики българи, българският флаг се вее по света, чуваме българския химн. . . нашите спортисти са на най-ярките представители на българщината. Това е България! А мястото на България е горе - на Олимп", каза Стефка Костадинова в края на церемонията.

"Изпращаме една емоционална и запомняща се година, през която БОК чества вековен юбилей. Поздравявам всички, спомогнали за българските спортни успехи през 2023-та, преминала за мнозина в трудни битки за квоти и насочване модела на подготовка към олимпиадата. Тази година е предолимпийска. Силно вярвам, че както бе в Токио, българският спорт ще докаже и в Париж че е жив, жизнен, способен да ни донесе нови радости и успехи. С огромна радост отбелязваме, че и тази година бе "Година на младите". Пожелавам на всички спортисти да печелят квоти и на самата Олимпиада да покажат най-доброто от себе си, да са позитивни, да са силни и да вярват в себе си", добави тя.

"Днес тук поздравяваме и нашите заслужили легендарни спортисти и треньори, да са ни живи и здрави! Нека си пожелаем през Новата олимпийска 2024 година българският спорт да ни донесе много поводи за гордост, за национално самочувствие. И също - да чуем поне няколко пъти българския химн в Париж," каза още Стефка Костадинова.

Тя изрази надежда младите ни спортисти да постигнат успехи на Олимпийските игри в Париж през 2024 г., но не иска да ги натоварва с очаквания: „България има една златна спортна история и младите са нашите последователи. Надявам се, че ще спечелят, ще бъдат горди, че са българи, защото България ражда много велики хора. Пожелавам им да са здрави, не ги натоварвам с очаквания, защото не е нужно. Те знаят много добре какво е да участваш на голям форум, на Европейско първенство, Световно първенство, Олимпийски игри . . . Аз съм една от тях, стискам им палци и вярвам в тях“.

Петър Мицин: Най-смелата ми мечта е олимпийски медал

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ