Стоичков: Българите не са расисти, случката беше заради ши***и хора

dsport.bg

Легендата на българския футбол Христо Стоичков заяви, че българите не са расисти. Камата даде интервю за DailyMail, в която разказа и каза случката от мача срещу Англия го е накарала заплаче. Той допълни, че се радва, че в момента си е Маями.

„Сега съм много щастлив, защото съм в моя Маями”, заяви с усмивка Стоичков. „Тогава се почувствах много зле, много зле ми беше в онази нощ. Плаках, защото трябваше. Моята държава е добра. Това не е точно така. Играл съм на този стадион много пъти и не съм чувал това никога. Никога, никога, никога”, коментира Камата по телефона.

„Този проблем не съществуваше. Това е заради някои ши***и хора. Българите са много тихи, много уважаващи. Имаме голямо уважение към останалите страни, когато гостуваме също. Това сме ние", допълни Стоичков.

Саутгейт: Не знам дали по-сериозно наказание за България щеше да доведе до желания ефект

Запитан за феновете, показващи нацистки поздрави, Стоичков каза: „Хората, които правеха това, очевидно са много глупави. Има много хора от модерното време, които са част от проблема. Този проблем не съществуваше преди", добави той.  „Затова съм много ядосан. Гордея се с моята страна, горд съм, че съм играл за нея и че мога да я представям. Много се говореше за инцидентите, може би прекалено дори. Нуждаем се от конкретни действия”, добави Камата.

Стоичков се разплака в ефир заради расистския скандал (видео)

Стоичков похвали и Стилиян Петров: "Страхотен играч, страхотен човек".

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още