Водещият български състезател в скока на височина Тихомир Иванов си постави за цел да спечели злато на Балканиадата. Плевенчанинът вече е в Белград, където за него състезанието е в събота вечерта. 

"Чувствам се добре. Успяхме да направим добри тренировки след националния шампионат във Велико Търново. На едно от заниманията присъства и известният Ники Петров (треньорът на Стефка Костадинова), близък приятел с треньора ми Георги Помашки, като той даде добра оценка на видяното и на работата ми в последно време", каза Иванов.

"Вълнувам се, защото това е още едно състезание, близо до световното, на което да опитам да покажа добър резултат".

Очакванията на Иванов са за резултат над 2.23 метра. "Резултат от 2.25 м е напълно в границите на очакваното, а защо не и по-добре", добави той. Според него предстои интересно състезание със съперници на добро ниво.

"Готов съм да дам всичко от себе си, за да стигна до първото място, защото това би ми дало доста добра позиция в ранкинга. Това е и основната ми цел - първо място с възможно най-добър резултат. Надявам се да я постигна. Желая успех и на останалите български състезатели".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS