Тим от Втора лига възропта срещу БФС заради програмата

dsport.bg

Новакът във Втора лига Беласица Петрич разкритикува тежко ръководството на Българския футболен съюз във връзка с програмата на тима във второто ниво на българския футбол.

Ето какво написаха от Беласица в страницата на клуба във Facebook:

„На вниманието на г-н Борислав Михайлов, президент на БФС и г-н Неделчо Михайлов, ръководител на отдел Спортно-технически в БФС.

Уважаеми господа,

Неприятно ни е, че още първите конкретни решения, касаещи новия сезон, ни провокират да изразим сериозното си възмущение.

За нас е напълно необяснимо насрочването на така дългоочаквания първи мач на Беласица в професионалния футбол след 13 години за делничен ден и ранен час.

Трудно преглъщаме това, че сме принудени да посрещаме нашите противници извън исконния ни футболен дом и нашите фенове са принудени да пътуват 70 километра до град Симитли (след като ни беше отказана възможността да домакинстваме в разположеното само на 30 километра с. Микрево, където стадиона с много малки и бързи подобрения, щеше да отговори на абсолютно всички изисквания).

Извън всякаква логика е няколко стотин верни фенове, секунди след приключване на работния им ден, да пътуват 70 километра, по и без-това натоварения в сезона на летните отпуски трафик, и въпреки всичко гарантирано да пропуснат поне първото полувреме на мача на своите любимци в първото, макар и символично домакинство, срещу Добруджа във ВТОРНИК, при това в доста ранния за юли час – 18.00.

За огромно изумление и второто ни домакинство (в трети кръг срещу Ботев II) e ОТНОВО в делничен ден, този път в понеделник и пак в 18:00. Това вече граничи с апсурда.

Освен всичко друго, за нас изключително важно е и здравето на футболистите, при условие, че стадиона в Симитли разполага с перфектните условия за игра и в по-късен час.

Смисъл на тази велика игра е любовта на феновете. Такива, в нашия Петрич са хиляди! Всички те искат само едно - да получат АДЕКВАТНАТА възможност да подкрепят, макар и далече от дома, любимия бяло-червен отбор. Защото цар футбол е за ХОРАТА!

Искрено се надяваме подобни недомислици да не се допускат в бъдеще и да се работи с повече мисъл и гъвкавост, особено когато става въпрос за традиционни клубове със сериозна маса от привърженици, която гарантирано ще обезпечи топ посещаемост във Втора лига“.

БФС обяви програмата за Втора лига

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още