Макс Верстапен спечели за първи път в кариерата си Гран при на Канада. Той стартира много добре и поведе колоната, като през всички 70 обиколки успя да удържи преднината си, въпреки че бе преследван през цялото време от Карлос Сайнс. Така Ред Бул спечели шеста поредна победа този сезон.

Карлос Сайнс остана на второ място, а в последните обиколки се опита и натисна максимално Верстапен и свали разликата на половин секунда, но не успя да стигне до атака.

Трети и четвърти останаха Мерцедесите на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

Макс Верстапен стартира много добре и с лекота запази първото място при първия завой, като остави зад себе си Фернандо Алонсо и Карлос Сайнс.

В началните обиколки Льоклер, който стартира 19-ти успя да спечели няколко позиции.

Стигна се до третата обиколка, когато Сайнс изпревари Алонсо, а в същото време Верстапен увеличи преднината си.

Серхио Перес се оказа първия отпаднал пилот в състезанието, след като спря в зоната за сигурност, тъй като получи проблем с двигателя в средата на осмата обиколка. Последва виртуална кола за сигурност, а Верстапен и Хамилтън сложиха твърди гуми.

Още при първото преминаване през DRS зоните след подновяването на състезанието Хамилтън изпревари Окон в битката за петата позиция

В 14-а обиколка Верстапен се изкачи на второто място, след като успя да се справи с Алонсо. В средата на 19-я тур Шумахер напусна състезанието, а това доведе със себе си и виртуална обиколка за сигурност.

Това доведе до нова доза спирания в бокса, като сред спрелите бяха Ръсел, Окон и Сайнс. Испанецът се върна на третото място зад Алонсо, точно преди Хамилтън.

Състезанието бе подновено точно когато Сайнс бе в бокса състезанието.

В края на 21-я тур Леклер изпревари Ботас за седмото място.

В средата на дистанцията авансът на Верстапен спрямо Сайнс бе скъсена до 7.9 секунди, но разликата между испанеца и Хамилтън вече бе достигнала 8.4 секунди.

Верстапен удържаше преднината си до заключителните обиколки на състезанието.

В последната обиколка двамата влязоха с разлика от половин секунда, но Верстапен успя да удържи първото място.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS