Старши треньорът на Янтра Габрово Велислав Вуцов бе емоционален по време на изказването си пред клубната телевизия преди гостуването на Дунав Русе от петия кръг във Втора лига. Той коментира съдийството в мачовете на „ковачите“ и се развихри при въпрос за напускането на двама от талантите на Янтра, като ги обяви за дезертьори и предатели и сподели, че би работил в родния си Левски без да получава пари.

„Проблем, който при всяко положение започва да ни тежи, много ни целят с картони, това е безумие, всеки мач 4-5 картона. Удар в глава в глава, нашият защитник получава след 2-3 минути някакъв картон, още един картон, който е безсмислица. От 4 картона 2 са съдийска измислица. Да не говоря във Варна, Гаджев в два пъти провокиран, вместо да получи фал и да бием ние един фал, провокират го, взимат му топката, изнервят го, прави някаква реакция и му дават картон. Два милиарда процента дузпа, само най-добрият съдия в България не я видя тази дузпа, вместо тази дузпа, една секунда след това Ивайло Михайлов получава картон. От трите картона двата са тежко съдийски. На мача с Беласица картонът на Петър Вуцов е срамна работа, дузпата, която не получаваме, е срамна работа. Той го събаря този тъмнокожия футболист. Ние посъбрахме бая картони и двама-трима души станах с два, ще дойде осми, девети, двайсти, трийсти, те тия картони си се трупат и някой ще им каже после „Да е мислил преди“. Какво да мислят? При едни и същи критерии ние имаме 4 картона, Марица има 1. Никой не може да ме убеди, че тия съдии идват с еднакъв критерий. Кой ги праща, защо ги праща не искам да влизам в полемики, защото явно ставам банален. Аз ще издържа, бъдете сигурно, дано и момчетата да издържат“, сподели Вуцов.

Той коментира емоционално и разделите с младите Георги Николов и Симеон Турлаков: „Болезнена тема. Не мога да повярвам, че един млад играч на 18 години и преди това един млад играч на 15 години, на които им се дава шанс в първия отбор да поискат да си тръгнат. Те дезертират. Това е предателство. Георги избяга миналата седмица. Преди първия кръг му казах „Оставаш, харесвам те“. Той нито да се обажда, идва, събира си багажа и казва: „Аз си тръгвам“ и ние правим една дивотия, както и със Симеон, не можем да им благодарим. За какво да им благодарим? Симеон сме го взели на 15 години, аз го пускам два мача да му правя кеф на него, да правя кеф на публиката, да има някаква агитация, ми той си взима багажа и вика „Не съм щастлив“. Ми много си щастлив сега в Ботев Пловдив… аз ги гледам, те са си жълто и черно, от 11-те в черно в първия отбор кога ще влезе да играе? Тук е в първия отбор с едни мъжкари. Има 8-9 момчета от Габрово. Докарахме един невероятен специалист в школата. Много станаха предателите. Един работи тук 2-3 години, първата му работа като си тръгна и отиде в големия гранд Севлиево и открадна едно дете. Направи смешно. Някъде тая дума морал… Аз съм юноша на Левски, отраснал съм на „Герена“, готов съм да работя без пари в Левски. През какви ли не отбори съм минал. За Левски да работиш без пари винаги ми е било некоментируемо, а ти да си в Янтра и да си затвориш вратата, да искаш да играеш футбол и да отидеш в Севлиево… на мен ми е смешно. От мъжкия отбор в Б група да отидеш в U15 на Ботев също ми е смешно. Който иска да се сърди. Тия предатели, които ни предадоха, докато съществувам, ще опитам да напомням на хората в този клуб да не ги забравят, че са предатели. Предателят като те предаде един път, ще те предаде 101 пъти. Има един човек в Севлиево, играе покрай мен два-три мача, не е завъртял един телефон да се обади, скрил се в някакво село, нагазил лука навсякъде, изпокарал се с всички, бърбори, плюе по Янтра, не ли те е срам, бе, човек? Задай си въпроса: „Какъв си ти, какъв съм аз?“. Тия, които тръгват срещу Янтра, няма да видят добро, да са спокойни.“

Шампион с ЦСКА поема школата на Янтра

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS