Бъдещето на Юлиан Нагелсман като селекционер на германския национален отбор остава несигурно, но едно е ясно – той няма намерение да подава оставка. Според германски медии, евентуална негова оставка би му струвала цели 14 милиона евро. Самият Нагелсман обаче не изглежда убеден, че ще запази поста си след фиаското срещу Парагвай.

Нагелсман се вкопчва в поста си

Въпреки срамния провал на Световното първенство и отпадането на осминафиналите от Парагвай, селекционерът Юлиан Нагелсман е решен да остане начело на Бундестима. Веднага след последния съдийски сигнал той категорично отхвърли възможността за оставка.

Време е за нов треньор: провалът на Нагелсман отваря пътя за Юрген Клоп в Германия

„Ако от DFB го искат, с голямо удоволствие ще подготвя отбора за Европейското първенство и за Лигата на нациите. Ако не го искат, трябва да ми го кажат“, заяви Нагелсман.

Малко след края на мача, изданието BILD отправи директен въпрос към селекционера: получил ли е вече сигнали от президента Бернд Нойендорф, изпълнителния директор Андреас Ретиг или спортния директор Руди Фьолер? Или поне вот на доверие? И как възнамерява да убеди ръководството на DFB в предстоящите разговори, че той е правилният човек за поста след два неуспешни турнира начело на националния отбор?

Разговори в напрегната обстановка

Отговорът на Нагелсман разкрива напрежението в съблекалнята, но и ясната му позиция.

Краят на един мит

„Това ще го кажа на отговорните лица. Разбира се, те говориха с мен за кратко и ме утешиха, както направиха и с всички играчи. Но смятам, че би било странно, ако две минути след отпадането водим разговори за договора ми. Във футбола има много странни моменти. Но тези трима господа имат характер и ще го направят в спокоен момент, какъвто и да е изходът. Но тук и сега, между другото, в съблекалня с плачещи играчи, нищо не се случи“, коментира той.

Нагелсман добави: „Тримата господа знаят какъв треньор съм. И ако са убедени, че това е правилното решение, ще ми го кажат. А ако са убедени, че някой друг ще се справи по-добре, също ще ми го кажат.“

Германия се провали при дузпите! Парагвай шокира Бундестима и е на 1/8-финал

Реакцията на ръководството на DFB

Ден след отпадането президентът на DFB Бернд Нойендорф излезе с официално изявление. Това, което той обяви, може да се разглежда като своеобразна „пътна карта за раздяла“ за все още настоящия селекционер Юлиан Нагелсман. Съдбата му предстои да бъде решена, като основните фактори в уравнението са както спортните резултати, така и значителната финансова клауза в договора му.

Нагелсман не смята да хвърля оставка, иска да води Германия на Евро 2028
Нагелсман с унищожителна самокритика: Ако те отстрани Парагвай, не си от световна класа

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!