Зидан разви симптоми на COVID-19

dsport.bg

В петък бе обявено, че старши треньорът на Реал Мадрид е заразен с COVID-19 и отборът временно ще бъде ръководен от неговия асистент Давид Бетони. Френският специалист бе поставен веднага под карантина.

Това, което първоначално изглеждаше като асимптоматично състояние при Зидан се е променило през уикенда. До такава степен, че той е развил най-честите симптоми при това заболяване. Наставникът на „кралете“ има силни болки в областта на главата, висока температура и кашлица.

Това означава и промяна в протокола относно завръщането му на работа. Сега вече той трябва да остане изолиран в продължение на поне 3 дни след изчезването на симптомите, като е задължително да са минали поне 10 дни от поставянето му под карантина. Нужни са и отрицателни тестове, които да гарантират, че Зидан вече не е носител на вируса.

В най-добрия случай Зидан ще остане изолиран до следващия понеделник, 1 февруари. Ако температурата, главоболието и кашлицата продължат, то той ще трябва да остане под карантина.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още