100 години баскетбол в България

dsport.bg

С пищна церемония в София беше отбелязана 100-годишнината на баскетбола в България. Стотици гости, сред които и президентът на България Румен Радев, присъстваха на събитието.

В началото на празненството думата взеха Радев и президентът на БФБ Георги Глушков, които приветстваха специалните гости - генералния секретар на ФИБА Андреас Заклис, президента на ФИБА Европа Тургай Демирел. Те, заедно с члена на УС на БОК Здравка Йорданова и ректора на НСА Пенчо Гешев, заместник-министъра на младежта и спорта Стоян Андонов.

Със специални награди бяха отличени още Атанас Тонев, Ермила Попова, Валентин Лазаров, Александър Божков, Иван Евстатиев и Симеон Варчев.

Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов пък бе отличен с приза „Треньор на десетилетието“ при мъжете. Тити заслужи наградата заради постигнатите успехи и спечелени трофеи в периода 2009-2019 г.

 В края на церемонията Атанас Голомеев получи най-високото отличие на БФБ - Приз за Изключителни заслуги към българския баскетбол от президента Глушков и закри церемонията.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още