Реал Бетис похарчи почти 100 милиона евро за нови попълнения през летния трансферен прозорец. Разход, който поставя „вердибланкос“ след 25-те отбора в света, които са похарчили най-много за трансфери през лятото. В инвестицията на андалусийци надделя качеството над количеството. Клубът привлече седем футболисти (включително Емерсон), а петима напуснаха.

Най-скъпият трансфер от страна на Бетис е Борха Иглесиас, за когото бяха платени 28 милиона евро. Той може да бъде надминат от този на Набил Фекир, за когото клубът брои 19,75 милиона евро, но към тази сума трябва да се добавят още 10 милиона допълнителни бонуси, които зависят от представянето на играча. За Хуанми бяха дадени 8 милиона евро, за Алекс Морено 7,5 милиона евро, Емерсон – 6 милиона, Дани Мартин – 5 милиона и Педраса – 1 милион евро. Към тази цифра трябва да се добавят още 22 милиона евро, които андалусийци платиха на Пари Сен Жермен за Джовани Ло Селсо, който след това бе преотстъпен на Тотнъм.

Общо 97,25 милиона евро бяха похарчени за нови попълнения, плюс поне 10 милиона евро допълнителни бонуси. Много голяма сума, която Реал Бетис успя да си позволи благодарение на постигнатия доход през миналия сезон, в който се състезаваше в Европа, на увеличението на приходите си от абонаменти билети, маркетинг и екстри (като домакинството на финала за Купата на Краля). Реал Бетис също така осъществи някои съществени продажби. Пау Лопес бе продаден за 24 милиона евро, Жуниор Фирпо за 18 милиона евро, плюс допълнителни бонуси, Серхио Леон за 4 милиона, Риад Будебус за 3,5 милиона евро, Инуи за 2 милиона, Брашанац за 1 милион евро, а към тези суми трябва да се добавят и събраните от играчите, които са дадени под наем – Джовани Ло Селсо в Тотнъм и Камараса.

Балансът между покупките и продажбите на Бетис това лято води до отрицателно салдо от малко над 20 милиона евро, сума, която се коригира с разсрочени плащания на повечето операции и която ще стане положителна следващото лято със значителни ползи, ако бъдат продадени Ло Селсо и Камараса, както и трябва към това да се добавят бонусите, които ще постъпят в клуба от трансфера на Жуниор Фирпо в Барселона.

Бетис също така успя да се сдобие със 100% от правата на Тони Санабрия (клубът до това лято имаше само 50% от играта), а сделката бе част от преговорите за трансфера на Пау Лопес в Рома.

Факт е, че Бетис демонстрира много добра работа на трансферния пазар и направи някои страхотни сделки, крайният резултат ще стане ясен на терена и в представянето на отбора през сезона.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS