27 от 27 и пандемията да ти вземе титлата

| Англия

Забележителният перфектен сезон на аматьорския клуб Джърси Булс ще бъде напразен след решението на ФА да анулира резултатите от настоящата кампания на фона на пандемията от коронавирус.

Представете си, че печелите всичките 27 мача от лигата си, печелите промоция и пътувате за своите гостувания със самолет, само че глобалната пандемия обезсмисля всичко това.

Това е сценарият, пред който е изправен отборът на Джърси Булс, след като ФА взе решение да анулира първенствата.

Английската Футболна асоциация взе решение да приключи незабавно първенствата в трите дивизии след Националната лига (пето ниво) заради пандемията от коронавирус, а резултатите са анулирани. Така в тези групи няма да има влизащи и изпадащи отбори. Става дума за първенствата в 6-о, 7-о и 8-о ниво на английския футбол.

“Много е трудно да приемем това решение, наистина”, каза вице капитанът на отбора Люк Кембъл пред „Sky Sports“.

„В момента футболът трябва да заеме по-задно място. Здравето и безопасността на всички са от първостепенно значение. Много ангажименти бяха поети не само от играчите, но и от ръководството, феновете и спонсорите. Имам чувството, че сме направили целия сезон напразно. Личното ми мнение е, че можеше да се изчака още малко. Сезонът все още може да се изиграе до края. Може би ФА взе решението прекалено рано. Вероятно биха могли да изчакат още няколко седмици или месец, за да видят как се развива пандемията, но това е извън нашите ръце“, добави той.

Джърси има 20 точки преднина пред най-близкия си съперник Фарнъм Таун.

Джърси впечатли не само на терена през този сезон. За гостуванията си отборът пътуваше със самолет.

Джърси Булс отбеляза 99 гола в лигата в своите 27 мача, допускайки само 7 попадения, а също така тимът участва в последните етапи на две от състезанията за купите.

„Просто е разоточващо и е разочароващо в този момент, защото работата ни не се оценява. Ние сме млад отбор и си мисля, че това вероятно ще накара хората да се върнат и да докажат, че трябва да играем на по-високо ниво. С тази цел трябва да стартираме следващия сезон, каквото и да става“, каза още Кембъл.

Club Statement ⬆️ #BackTheBulls

A post shared by Jersey Bulls FC (@jerseybullsfc) on

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още