41 фена на Спортинг получиха присъди за нападение над футболисти

| Световен футбол

Португалският съд издаде днес присъди на 41 човека за нападения и заплашително поведение, след като преди две години голяма група фенове нападна футболисти на Спортинг Лисабон първо по време на тренировка, а след това и в съблекалнята на клуба.

Съдът осъди девет мъже на пет години затвор, а 29 други получиха условни присъди, които са между 10 месеца и 4 години. Други трима от феновете, нападнали играчите бяха глобени.

Инцидентът бе провокиран от поредица лоши резултати на тима, които вбесиха феновете. Запалянковците атакуваха тренировъчната база на Спортинг в Лисабон, с прикрити лица, черни маски и качулки и нахлуха в съблекалнята, където удряха футболистите, което съдът постанови като било умишлена атака.

От португалския клуб заявиха в изявление след присъдата, че "този епизод е оставил незаличим отпечатък върху Спортинг и неговите фенове, като е довел до много лоши последици за всички участващи и е шокирал света".

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още