5 години, 164 победи, титла и Шампионска лига - Юрген Клоп в Ливърпул

dsport.bg

На 8 октомври преди 5 години Юрген Клоп пое Ливърпул. За този период той спечели Шампионската лига и Висшата лига на Англия. В 272 мача той постигна 164 победи.

Юрген Клоп „не може да забрави момента“, когато Ливърпул за първи път проявява интерес към него. Момент, който почти се бе изплъзнал, но се оказа изключително важен за него и за клуба.

Още през октомври 2015 година "червените" от Мърсисайд имаха нужда от ново вдъхновение.

Бившият треньор на Борусия Дортмунд бързо бе идентифициран като човек, който може да даде живец на "Анфийлд". Харизматичният немец се смяташе да идеален вариант.

Пет години по-късно това решение изглежда напълно оправдано на база успехите, които Клоп постигна.

„Не мога да забравя момента, в който моят агент се обади и ми каза, че Ливърпул се интересува от мен. Не мога да опиша чувството, което изпитах в този момент“, заявява Клоп пред клубния сайт на Ливърпул.

"Бяхме в Португалия, в Лисабон със семейството. С Ула бяхме в кафене отвън и когато ми се обадиха го казах на глас няколко пъти. Бях в празнично настроение. Всъщност по това време не приемах много телефонни обаждания, беше като:„ Хайде, не ме безпокойте“. Но това бе нещо различно. Още с позвъняването имах чувството, че може да е нещо интересно, усетих вълнението вътре в мен", разкрива Клоп.

Той обаче не бърза с решението си. "Нямаше как да кажа на семейството си "Да! Хайде да го направим". Първо трябваше да ги попитам за мнение. Все още помня - двете ми момчета веднага казаха "Да". Погледнах Ула, тя погледна и тримата и промълви "О, изглежда трябва да празнуваме!". Беше наистина един хубав момент за цялото семейство. В този момент нищо не беше решено, но не разговарях с никой друг. Отлетяхме за вкъщи, Майк Гордън ми се обади ден-два по-късно. След това отлетях за Ню Йорк и всичко се случи. Но първият момент беше доста специален", спомня си Клоп.

Марка: Меси се мести безплатно в Сити през зимата

Роналдо се скара на съдията: Дай поне минута продължение! (ВИДЕО)

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още