5 милиона ще гледат Европейското по плажен хандбал във Варна

1200 състезатели, 24 тира оборудване и над 300 мача в морската столица

dsport.bg

Над 1200 състезатели, 70 съдии и делегати и 230 доброволци ще вземат участие в Европейското първенство по плажен хандбал, което ще се проведе във Варна

15 декара от Южния плаж ще се превърнат в една от най-големите и модерни игрални зони в Европа. Изграждат се 4 игрища с капацитет над 2000 зрители, на които ще бъдат изиграни над 300 мача, като посещението на срещите за феновете ще бъде абсолютно безплатно. Цялото оборудване за Евро 2021 е 24 тира, като само за разтоварването му са необходими 4 дни.

Очаква се над 5 милиона души да гледат по ТВ и онлайн проявите във Варна.

„Това е изключително мащабно и престижно събитие и за нас е чест, че Европейската федерация по хандбал ни гласува доверие да бъдем негов домакин. Нашите екипи отдавна работят неуморно по организацията и аз съм убеден, че ще представим Варна, България и българския хандбал в отлична светлина“, каза председателят на Българската федерация по хандбал Росен Добрев.

Евро 2021 по плажен хандбал за мъже и жени ще се проведе от 13 до 18 юли на Южния плаж във Варна. 19 държави ще спорят за отличията при мъжете. България е в група с Хърватия, Полша, Швейцария и Швеция. 18 отбора участват в надпреварата при жените, като България е в група с Унгария, Хърватия, Норвегия и Румъния.

От 8 до 11 юли на варненския плаж ще се проведе и Европейско първенство за юноши и девойки до 17 години.

Всичките ни национали се пускат на два ITF турнира по плажен тенис в София

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още