Емануел Адебайор се смята за най-големият скъперник във футбола, тъй като близките му твърдят, че не дава нищо от спечелените пари.

Тогоанецът обаче получи неочакван подарък, защото ФИФА го зарадва със сума от над половин милион долара.

Тези пари трябва да бъдат платени от тима на Олимпия Парагвай, който реши да прекрати договора с опитния нападател само след 4 мача.

Според запознати Адебайор не е очаквал да получи парите, но ФИФА е взела решение за това, че клубът трябва да изплати на играча 510 000 долара плюс 12% лихва върху тази сума.

„Нищо не можем да направим с подписаните по-рано договори. Знаем, че Адебайор е трябвало да получава заплата по 200 000 долара на месец. Ще променим политиката на заплатите“, каза новият президент на Олимпия.

„За тези, които казват, че не дарявам пари, ще бъде много ясен. Просто е, аз не давам пари. Правя каквото си искам, ям каквото си искам и със сигурност ще има такива, които ще кажат, че не съм дарил нищо. За съжаление някои смятат, че аз съм донесъл вируса. Ето как е тук. Сравняват ме с Дрогба и Ето'о, но аз не съм като Емануел Адебайор и винаги ще правя каквото си искам", каза Адебайор преди две години.

Нежелано внимание: Ана мрази, че е определяна за най-сексапилната футболистка

Фен нахлу на терена и направи за смях стюардите (ВИДЕО)

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS