9:0 и 6:1 в гонитба за промоция в Австрия, Рийд праща камион с бира на Амщетен

В истинско шоу се превърна последния кръг във Втора Бундеслига на Австрия, където два отбора се гониха с ефектни победи с 9:0 и 6:1 за промоция в Първа Бундеслига.

Рийд триумфира, след като спечели с 9:0 домакинството си на Флоридсдорфер, а в същото време Клагенфюрт победи Вакер Инсбрук "само" с 6:1. Двата отбора завършиха с равен брой точки - по 64, но головата разлика на Рийд в крайна сметка се оказа водеха - +34 гола срещу +29 гола на основния конкурент.

Всъщност преди подновяването на шампионата след пандемията Рийд бе считан за сигурен нов участник в Първа Бундеслига. Те имаха 8 точки преднина и реално трудно можеше да се стигне до изненада. Ситуацията обаче се промени, след като отборът натрупа 4 загуби в първите 6 мача след подновяването на кампанията, а в 25-тия кръг Клагенфурт вече бе само на точка зад Рийд.

В крайна сметка отборът се събра и показа морал, вземайки две трудни победи над Вакес Инсбрук с 4:3 и Хорн с 3:2, които се оказаха ключови преди финала.

В същото време Клагенфюрт загуби двубоя си в предпоследния кръг, което се оказа фатално.

Рийд изпадна от Първа Бундеслига през сезон 2016/2017. В клубът се събраха изключително много скандали не само свързани с треньорски смени, а и по върховете на управлението.

Празникът по случай завръщането в елита бе съпътстван с впечатляващ празник на стадиона, който ще продължи и в събота, а от клуба се заканиха да изпратят камион пълен с бира за Амщетен, който отбор победи Клагенфюрт кръг преди края.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още