Аякс стартира кръстоносен поход за Онана

dsport.bg

Аякс ще предприеме кръстоносен поход, за да защити вратаря Андре Онана, който бе наказан с лишаване от състезателни права за 12 месеца, тъй като не е спазил антидопинговите правила и е използвал забранени субстанции.

„Аз съм 100% убеден, че положителният допинг тест е резултат от недоразумение“, коментира генералният мениджър на Аякс Едвин ван дер Сар.

Той каза, че от клуба ще докажат невинността на камерунския вратар.

Аякс и Онана ще изпратят случая в Спортния арбитражен съд с намерението поне да намалят наказанието от 12 месеца.

„По време на международната почивка през ноември получихме съобщение от УЕФА, че в пробата на урината на Онана е открито забранено вещество. Това беше голям шок за нас и очевудно беше вярно. За него беше изненада, когато се свързахме в Камерун“, каза Ван дер Сар.

На Онана е забранено участие във всякаква футболна дейност, включително не може да тренира.

Ван дер Сар обяснява, че Онана по грешка е взел хапче, което е пила неговата жена. „Отидохме до банята в техния дом и събрахме всички лекарства, които имаха, за да прегледаме и разбрахме всичко. Онане не се беше почувствал добре в деня и е взел хапче за главоболие, но се оказа, че е взел хапче от лекарствата на жена, които са ѝ били предписани след бременността. На пръв поглед блистерът е доста сходен, дори в името. Беше лош късмет“, твърди Ван дер Сар.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още