В средата на седмицата стана ясен победителят в 61-ата анкета за Футболист на годината. Резултатите вече достатъчно се коментираха. Добър или лош - това е волята на спортните журналисти.

Къде остана БФС в цялата тази организация. Институцията, която на практика е шапка на целия български футбол, неглижира церемонията, а най-лошото е, че на практика показа неуважение към победителите. Ще оставим настрана отсъствието на Боби Михайлов и компания в самата церемония. Дори в сайта на футболната централа, където редовно се публикуват честитки за рождени дни, не намериха за нужно да поздравят победителите. Поне от кумова срама, както се казва. Демонстрираното неуважение показва само едно – футболът е последното нещо, което интересува хората в Бояна или пък това е новият начин на работа, който Борислав Михайлов прокламира в последните месеци.

В полите на Витоша бяха заети, примерно, да представят новия технически директор и да разберем, какво той мисли да прави. Това не е много важно, защото на този етап всичко са думи, а думи сме чували и чували.

Ясно е, че отново предстоят интересни дни. Времето тече и остават по-малко от 2 месеца от момента, в който би трябвало да има нов конгрес. Конгрес, който бе насрочен още миналата година, а от няколко дни официално има внесена подписка от клубовете той да бъде изборен. Предстои да разберем дали БФС ще се съобрази с мнението на своите членове или пак ще се търсят вратички, за да се чака решението на съда.

Истината е, че в БФС тече пълна мобилизация с ясна цел – как да се реагира на подписката и тя по някакъв начин да бъде блокирана.

От екипа на Димитър Бербатов вече разпространиха информация за нова контраподписка. Явно клубовете пак са поставени между чука и наковалнята, а страхът и притеснението вероятно не са се изпарили.

Появи се дори информация, че ще да бъдат изключвани клубове... Няма да се изненадаме, ако това наистина да стане факт и по всяка вероятност голяма част от потърпевшите отбори ще са тези, които са поискали конгрес. Целта е ясна – сваляне на неудобната бройка.

В медиите вече се появи интересна информация - клубове ще бъдат изключвани, защото, видите ли, били открити изходящи номера от деловодства и кметства на общини, а това било сигнал за натиск.

На всички е ясно, че некомпетентността лъха от всички страни, а ако това е информация „подадена“ от Бояна изглежда жалка. Хубаво е поне малко да се познават законите, а според Закона за нотариусите именно кметове, заместник-кметове, кметски наместници и дори секретари на общини могат да удостоверяват положените подписи. Логично е да има изходящи номера, както има изходящ номер след минаване през нотариус.

Истината е, че БФС винаги може да намери начин и причина да бъдат изключени клубове, защото уставът и в това не е конкретен. В този момент това ще е ясен знак, че оцеляването на власт, а не развитието на играта е цел номер 1 в този момент.

Вероятно скоро предстои Изпълком, който обещава да е много интересен. Ще се съберат същите хора, които още не са вписани в съда, но могат да вземат вътрешноорганизационни решения.

Доста от професионалните клубове вече се питат дали въобще ще получат пари от фонд „Солидарност“ на база европейското участие на отборите миналия сезон и влизането на Лудогорец и ЦСКА груповата фаза на Лига Европа през сезон 2020/2021.

Отборите от Втора лига за поредна година си чакат и компенсациите за участието на цели три дублиращи отбора, които още преди началото на шампионата трябваше да са платили по 50 000 лева, а парите разпределени на останалите.

Истината е, че неудобните въпроси са твърде много, но важното е, че има топкохвъргачка и криосауна за възстановяване на футболистите... или пък не точно на тях!

Най-специалният шпалир, шапки долу за Аякс

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS