Абрамович продаде дял за 440 милиона паунда в компания за добив на злато

| Любопитно, Англия

Собственикът на Челси Роман Абрамович продаде 40% от своя дял в компания за добив и производство на злато за сумата от 440 милиона паунда.

Тези пари ще трябва да смекчат удара, който получи руският милиардер от загубите, които бяха породени от пандемията от COVID-19.

Абрамович продаде 40% си дял в компанията „Хайленд Голд“, в която дълги години беше акционер.

Той стори това в момент, когато цената на златото е близо до рекордно високи стойности, тъй като пандемията от COVID-19 насочи инвеститорите към благородния метал.

„Хайленд Голед“ е един от първите десет производители на злато в Русия с няколко мини в Далечния изток на Русия.

„Фортиана Холдингс Лимитид“ регистрирана в Кипър компания на руския бизнесмен Владислав Свиблов се съгласи да купи 145 759 871 акции в „Хайленд Голд“ от Абрамович и неговите партньори за 3 хиляди паунда на кация.

Очаква се сделката да приключи през четвъртото тримесечие на 2020 година.

В петък бе разкрито също така, че през юни Абрамович е вложил 7 милиона паунда в касата на Челси чрез емисия на акции.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още