Нигерийски футболист бе изгонен от отбора си, след като се оказа, че дъщерята на президента е бременна от него. След само 6 месеца във втородивизионния словенски тим, играчът бе освободен, а неговото име се пази в тайна. На африканеца бе съобщено, че е премахнат заради неспазване на дневния ред и дисциплина в клуба. 

Във втора дивизия на Словения има четирима души от Нигерия: Беде Осуджи, Темитопе Нелсън, Жералд Чийоке и Сюлейман Адебоя, но според медиите не нито един от тях. 

Изгоненият нигериец се е прибрал в родината си, където е притеснен за бъдещето на приятелката си и нейната бременност. Той смята да се допита до FIFA и да сезира тима за причината за изгонване, тъй като смята, че не е справедливо. 

"Подписах договор за 3 години с опцията за още една. През последния месец се забърках в неприятност, след като моята приятелка се оказа бременна, а тя е дъщеря на президента на клуба."

"Ръководството научи и ме привика на среща, на която ми казаха да стоя далеч от отбора и да чакам инструкции кога да се завърна. Звъннаха ми след седмица и ни казаха на мен и агента ми, че ще ни прекратят договора за груби нарушения на дисциплината. Изненадах се, но ще заведем дело с помощта на FIFA, на което ще представим запис на президента, който казва на агента ми, че договорът е прекратен заради връзка с дъщеря му. Тя е пълнолетна и двамата се обичаме, искаме дете. Не знам какво ще се случи сега, след като се прибрах в Нигерия. Принудиха я да ме блокира във всички възможни платформи, за да си прекратим контактите. Бившите ми съотборници ги е страх да ми кажат нещо за нея, за да нямат неприятности."

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS