Адвокат Иво Ивков: Около 20 дела се водят срещу Левски, непрекъснато излизат нови

dsport.bg

Адвокатът на Левски Иво Ивков заяви, че в момента срещу клуба се водят около 20 дела, като всеки ден излизат нови. Синът на "синята" легенда Кирил Ивков допълни, че исковете са за около 400 хиляди лева и се отнасят за периоди, в които начело на тима е било предишното ръководство.

"Делата са 21 плюс-минус едно, но непрекъснато излизат нови. Лешоядите започват да кръжат все по-ниско. Левски може да е ранен, но в момента всичко в клуба функционира. Жалкото е, че сред тези лешояди е и БФС. В нарушение на собствената си процедура и не спазвайки собствения си дисциплинарен правилник, оттам ни заплашиха с отнемане на точки. В БФС трябва да влязат в 21 век, за съжаление 20-ти го пропуснаха. Всеки сега трябва да върши каквото зависи от него. Не мисля, че положението е толкова пагубно. Ще цитирам голямата американска писателка Тони Морисон – тя е Нобелов лауреат и има есе “Няма място за страх, няма място за притеснение”. Това казвам на привържениците, нека малко да се усмихнем. Каквото има да се случи, ще стане. В някои от случаите има суми, които се дължат, но ние не смятаме, че са толкова. В други случаи изобщо не смятаме, че дължим. В трети – да, дължим, но ще платим, когато клубът има възможност. Чакат ни тежки месеци, но това може да се окаже, че е за добро", обясни адвокат Ивков.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още