Агбонлахор ще мрази вечно бивш мениджър заради Стилиян Петров

Бившият съотборник на Стилиян Петров в Астън Вила Гейбриъл Агбонлахор заяви, че ще мрази треньора Роберти Ди Матео до живот. Оздравелият наскоро от коронавирус Агбонлахор изрази подобна теза, защото през 2016 година, когато италианският мениджър водеше Астън Вила, Ди Матео не е предложил на българската легенда договор. Стилиян Петров бе на 37 години тогава и се бе възстановил от левкемия, като се опитваше да си върне старата форма. Треньорското ръководство обаче реши да не предложи контракт на Петров след изкараните проби, а само роля в клуба.

„Ще го мразя до края на дните си заради това. Всеки друг мениджър, който има поне малко сърце, щеше да му предложи договор. Можеше за един или шест месеца, за да се види неговата форма. Да бъдеш безсърдечен и да не му дадеш шанс, просто нямам думи."

„Представете си да се завърнете след толкова ужасна болест, да си възвърнете формата и да си възстановите теглото, което загубихте и променихте по време на лечението. Той се завърна, правеше тичания, които 19-годишните извършват по време на подготовка. Аз му казах на Матео: „Какво правиш за Бога?“. Ако го видя днес, ще му кажа, че е неблагодарник“ завършва Агбонлахор по адрес на бившия си мениджър Роберто Ди Матео.

Двамата със Стилиян Петров продължават да бъдат близки приятели.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още