Агенция по вписванията отказа свикване на общо събрания на БФВ на 16 януари

dsport.bg

След като Българската федерация по волейбол обяви, че вчера по обяд е внесла необходимите документи за свикване на извънредно общо събрание за вписване в търговския регистър към Агенцията по вписвания, днес в късния следобед Агенцията е изпратила отказ.

Мотивите за отказ обявяване покана за свикване на общо събрание са, че заявлението е постъпило на 16 декември – по-малко от месец преди желаната дата 16 януари. Оттук нататък предстои да се разбере какви ще бъдат следващите действия от страна на Федерацията по волейбол, която на свое извънредно заседание на Управителния съвет на 12 януари прие да се изпълни искането за свикване на извънредно общо събрание, но е подала документите на 16 декември.

Тази вечер от Инициативния комитет за промени в българския волейбол изпратиха до медии в прдължение на днешната си пресконференция самия документ за отказ от Търговския регистър и Агенцията по вписванията.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още