Агенцията по вписванията е отказала да впише Борислав Михайлов обратно като президент на БФС, разбра dsport.

В края на месец април бяха подадени документите от последното заседание на Изпълнителния комитет, на което Михайлов оттегли оставката си. Изпълкомът от своя страна отмени насрочения за 25 юни извънреден конгрес на БФС.

Ето какво се казва в част от решението

"Уставът не допуска процедура по оттегляне на оставката. Подобно действие, би създало правна несигурност у всички трети лица относно това кое е лицето, овластено да представлява сдружението и да изпълнява останалите функции на президент, вменени с устава. Допускането, че една оставка може да бъде оттеглена означава, наред с действията по промяна на пръвоначалното определените първи вицепрезидент и вицепрезиденти, избрани в изпънение на нормата на чл. 48, ал. 3 от устава, води до извода, че на практика ИК може по всяко време на подменя волята на конгреса относно това кое е лицето, избрано за президент, като многократно определя различни лица да изпълняват посочените функции.

Извън това, следва да се посочи, че приложения протокол от заседанието на ИК не е изготвен в съответствие с изискванията на чл. 50,  ал. 6 от устава на БФС, доколкото не е подписан от всички членове, присъствали на заседанието.

Поради това и на основание чл. 24 във вр. С чл. 21, т.5 от ЗТРРЮЛНЦ постанових отказ по заявление рег.№202104291445050 от 29.04.2021"

ФИФА и УЕФА в шок от връщането на Михайлов: Какво правите? (ДОКУМЕНТ)

БФС: Постъпи запитване от ФИФА и УЕФА за оттеглената оставка от страна на Борислав Михайлов

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS