Агентът на Месут Йозил д-р Еркут Сьогют атакува остро мениджъра на Арсенал Микел Артета. Според импресариото специалистът не е показал уважение към клиента му, като не му е дал никакъв шанс да покаже какво може. 

Агентът на Йозил също така заяви, че Артета най-накрая трябва да излезе и да каже истината защо германецът не играе.

"Феновете на Арсенал заслужават честно обяснение, а не приказките на Артета, че се е провалил с Йозил. Трябва да бъде честен и прозрачен и да се отнася с уважение към някой, който има договор и през цялото време е бил лоялен. Всеки знае, че не се отнася справедливо с Месут. Артета му даде никакъв шанс да покаже какво може през този сезон. Всеки играч, който има договор, би трябвало да има възможност да остане и да се бори за мястото си. Това право бе отнето на Месут. Всички казват, че той тренира добре. Пер Мертезакер го заяви публично. Говорил съм поне с петима негови съотборници, които също твърдят, че тренира страхотно. Всички те казват, че Месут е един най-добрите играчи в отбора и не разбират защо той остава извън състава. Така че не може да са тренировките. Какви други футболни причини може да има? Ако говориш, трябва да казваш истината, която феновете на Арсенал заслужават. В противен случай е по-добре да не говориш изобщо", изригна Сьогют.

"Месут е на 32 години и му предстоят още няколко сезона. Тук става дума за отношението. Месут е човек, който се бори за правата си. За него договорът е нещо много ангажиращо. Можеше да отиде в друг клуб, както направи Алексис Санчес. Можеше да напусне и да вземе 30 милиона само, за да подпише с друг клуб като свободен агент в пика на кариерата си. Той обаче остана лоялен. Може би клубът ще промени позицията си през януари и ще го картотекира. Никога не знаеш", допълни той.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS